Wat is CSA

Wat is CSA?

Community Supported Agriculture

Bij CSA kies je voor ecologische landbouw, goed voor het milieu, voor het dier, voor onze gezondheid en voor die van de volgende generaties.

CSA is een afkorting voor de Engelse term Community Supported Agriculture. Dat betekent landbouw die letterlijk gesteund wordt door de gemeenschap, door de klanten van de boer. De landbouwer produceert een gezond product, op een milieuvriendelijke en diervriendelijke manier, en verkoopt dat rechtstreeks aan klanten in de buurt. De klanten worden door de boer echt betrokken bij het maken van strategische beslissingen en  helpen hem ook door producten op voorhand te reserveren en (een deel) op voorhand te betalen. Dit geeft de boer een nauwe en noodzakelijke connectie met zijn klanten en een grote zekerheid van afzet van zijn producten. Dit is in de moeilijke huidige landbouwmarkt een groot voordeel voor de boer. De klanten helpen dus ook echt bij de continuïteit van de boerderij; zo zorgen ze ervoor dat de boerderij leefbaar blijft voor de boer en dat de goede producten die ze kopen blijven beschikbaar zijn de volgende jaren. Het CSA-bedrijf creërt ook ontmoetingskansen voor de deelnemers via educatieve momenten, boerderijfeesten en meewerkdagen. Een CSA-boerderij werkt zo actief aan lokale gemeenschapsvorming en brengt mensen korter bij de producent van hun voedsel.

Bij CSA kies je voor ecologische landbouw, goed voor het milieu, voor het dier, voor onze gezondheid en voor die van de volgende generaties.

X