Runds- en Varkensvlees

Zoekt u gezond, lekker & milieuvriendelijk rund- en varkensvlees?

Bij hoeve het Blokhuis houden we onze biologische runderen op een natuurvriendelijke en diervriendelijke manier. Bij ons graast voornamelijk het ras Aberdeen Angus, en daarnaast ook Hereford, Salers en Simmental. Dit zijn nog rassen die uitstekend geschikt zijn voor een natuurlijke veehouderij. Zo zijn ze goed aangepast om natuurlijk te eten (vooral gewoon gras), waarvoor hun spijsvertering ook is gemaakt. Ze grazen meestal op natuurweides in de buurt. Het zijn gezonde, sterke dieren die zelden ziek worden. We laten ze grazen in kuddes bij elkaar, de koeien kalven nog natuurlijk in de weides en de kalveren zogen het ganse jaar bij hun moeders.  Als de koeien de ganse dag kunnen grazen en herkauwen in de weides dan zijn ze veel rustiger, gezonder en blijer. Ze groeien op een normale manier en dat komt de gezondheid van de koe en dus ook van het vlees ten goede.

Deze rassen zijn ook befaamd voor hun lekker en aromatisch vlees. Vlees van runderen die zo worden gehouden geeft verschillende voordelen: het bevat meer omega-3 vetzuren, Vitamine A, E, B en D en minder verzadigde vetten. Deze dieren geven vlees met een speciale, lichte marmering in de spieren. Die marmering absorbeert de omega-3 en de vitamine A en geeft die heerlijke, sappige smaak !

Wij slachten, versnijden en verpakken het vlees voor jou (vacuüm), zo kan je het ook makkelijk  invriezen. Je kan kiezen tussen kleine pakketjes of vlees apart per stuk. Er is ook allerlei zelfgemaakte charcuterie en orgaanvlees te krijgen. We hebben 1 afhaaldag per maand. Het varkensvlees in onze pakketten is afkomstig van biologische varkens van de coöperatieve PQA.

Kies hieronder wat je allemaal wil bestellen:

Vleespakketen

Vlees per stuk

Charcuterie

Orgaanvlees

X