Ingrediënten:
250 g pastinaken
1/2 el citroensap
6 el rietsuiker
1 dl opklopbare (soja)slagroom
1 peer
1 dl witte wijn
50 g rietsuiker
60 g speculaas
Bereidingswijze:
1. Schil de pastinaken en snijd ze in stukjes. Kook ze in 5 minuten gaar, giet ze af en laat ze goed uitlekken. Mix ze met het citroensap en 6 el suiker.
2. Klop de slagroom goed op en meng onder de pastinaak.
3. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd haar in schijfjes.
4. Verwarm de witte wijn met 50 g suiker en stoof de perenschijfjes hierin gedurende enkele minuten. Giet het overgebleven vocht in een apart schaaltje. Laat de peren afkoelen.
5. Leg 50 g speculaaskoekjes even in het perenvocht en bedek er de bodem van een schaal mee. Dek ze af met een laagje peer, maar houd enkele schijfjes apart.
6. Verdeel de pastinaakroom over de schaal.
7. Snijd de resterende perenschijfjes in stukjes en strooi ze over de room.
8. Verkruimel de overgebleven speculaas en strooi de kruimels over de tiramisu.
Comentarios