top of page

Seldersalade met feta en ei


Ingrediënten:

  • 400 g stengels bleekselder

  • 200 g groene paprika

  • 1 middelgrote ui

  • 1 theelepel kristalsuiker

  • 4 citroenen

  • 20 g selderblaadjes

  • 15 g platte peterselieblaadjes

  • 15 g korianderblaadjes

  • 4 eetlepels kappertjes

  • 2 groene chilipepers

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 4 eieren

  • 200 g feta

  • grof zeezout

  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Was de selder en snijd in 3 mm dikke, schuine schijfjes, verwijder de zaadjes van de paprika en snijd in brede repen, pel de ui en snijd in dunne ringen, verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd in smalle ringen.

Doe de bleekselderij, groene paprika en ui in een kom, bestrooi alles met de suiker en ½ theelepel zout en hussel alles door elkaar. Zet de kom 30 minuten opzij, zodat de groenten iets zachter kunnen worden en wat vocht vrijlaten. Snijd met een scherp mes aan beide kanten van de citroenen een dun plakje af. Snijd de citroenschil van boven naar beneden eraf en volg daarbij de natuurlijke bolling tot op het vruchtvlees zodat ook het witte vlies wordt verwijderd. Snijd boven een kom de citroenpartjes tussen de vliezen uit. Deze handeling heet ‘peler à vif’. Doe de citroenpartjes bij de zachte groenten en voeg ook het selderijblad, de peterselie, koriander, kappertjes, chilipeper, olijfolie en wat zwarte peper toe. Meng alles losjes door elkaar. Leg vlak voor het serveren van de salade de eieren met een lepel in een pan met zachtjes kokend water en laat ze 6 minuten koken. Spoel de eieren onder de koude kraan tot u ze kunt vasthouden en pel ze voorzichtig; de dooier moet nog vloeibaar zijn. Verdeel de salade op de borden (of glazen bokaaltjes) en dresseer er stukjes feta op. Leg op elk bord een zachtgekookt ei dat u in het midden openbreekt. Maak de salade af met wat druppels olijfolie en zwarte peper en serveer ze direct.


22 weergaven

Comments


bottom of page