top of page

Salade van geroosterde pastinaak en appel



Ingrediënten:

500 gr pastinaak

1 eetlepel zonnebloemolie

500 gr appelen

sla

30 gr hazelnoten, walnoten of pecannoten, licht geroosterd

Voor de dressing:

2 eetlepels zonnebloem- of koolzaadolie

1 eetlepel citroensap

1/2 teentje knoflook

1 theelepel (Engelse) mosterd

2 theelepels vloeibare honing

zout en zwarte peper uit de molen


Bereidingswijze:

Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in de lengte in vier. Snijd ze dan in stukken van ongeveer 2 cm en leg ze in een grote ovenschotel. Zorg dat ze niet op of te dicht tegen elkaar liggen. Voeg zout, peper en olie toe en roer goed door elkaar. Rooster de pastinaken 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C. Schil de appelen indien gewenst, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in acht partjes. Voeg deze aan de pastinaken toe, roer goed door elkaar en zet dan nog eens 10 à 15 minuten in de oven, tot de appelstukjes zacht en lichtjes gekleurd zijn. Maak de dressing door alle ingrediënten goed onder elkaar te mengen. Voeg toe aan de pastinaak en appel zodra deze uit de oven komen. Bedek twee borden met wat sla en verdeel de lauwwarme pastinaak en appel erover. Werk af met de noten.

Comments


bottom of page