Ingrediënten
- 300 gr bloem
- 2 rauwe bieten, geschild en grof geraspt (= +/- 500 gram)
- 1 zakje bakpoeder
- 150 ml karnemelk
- 40 gr boter
- 1 beetje zeezout
- 1 el dillezaad
- kaneelpoeder
Bereiding
- Schil de bieten en rasp ze grof - Meng in een grote kom: bloem en bakpoeder - Meng de boter in kleine plukjes met de hand door de bloem, er moeten korrels ontstaan - Voeg de bietenrasp toe en meng verder - Doe nu zoveel karnemelk erbij dat er een homogeen deeg ontstaat - Leg een vel bakpapier op de bakplaat - Verdeel het deeg in 6 of 8 hoopjes op het bakblik - Verwarm de oven op 200 graden - Maak in elk broodje een kruiselingse inkeping - Dep de bovenkant met wat karnemelk - Strooi er wat kaneelpoeder over en wat anijszaadjes - Schuif het blik in de oven en bak de broodjes gaar (+ 60 minuten)
Comments