Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon
- Olijfolie
- 40 g boter
- 1 fijngehakte ui
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 6 blaadjes salie
- 6 middelgrote pastinaken
- 500 g spinazie, gewassen
- 250 g risottorijst
- 60 g fijngeraspte parmezaan + eventueel wat schilfers om af te werken
- 2 el mascarpone + eventueel om op te dienen
- Peper en zout pastinaakchips, om erbij te serveren (desgewenst)
Bereiding
- Was, schil en snij de pastinaken in blokjes (1x1cm). Bak de blokjes in olijfolie, tot ze gaar en mooi aangekorst zijn.
- Verwarm nog wat olijfolie in een andere pan. Fruit hierin de salieblaadjes enkele minuten, verwijder en hou aan de kant.
- Voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak 5 min op zacht vuur, tot de ui glazig wordt, maar nog niet kleurt. - Giet de rijst erbij, roer zorgvuldig door zodat de rijstkorrels goed met olijfolie omhuld worden en laat 1 minuut doorbakken. - Schenk een deel van de groentebouillon erbij, totdat de rijst onderstaat.
- Breng aan de kook, en laat verder pruttelen om een zacht vuur.
- Voeg er met kleine hoeveelheden de bouillon bij, en roer na elke keer weer goed door. Zorg ervoor dat de bouillon is opgenomen voordat je de volgende hoeveelheid toevoegt. - Na 18 tot 20 minuten moet de rijst bijna gaar zijn; de rijstkorrels zijn nog een beetje krokant. Misschien heb je niet alle bouillon nodig. Voeg na ongeveer 10 minuten kooktijd de salie, eventueel versnippert, toe.
- Voeg tot slot de gewassen spinazie, de gebakken pastinaakblokjes, de gemalen parmezaan, het klontje boter en de mascarpone toe. Dek af en laat enkele minuten rusten.
- Verdeel over 4 borden, en werk af met parmezaanschilfers en pastinaakchips.
Comments