Ingrediënten:
2 el gebroken lijnzaad
250 gram gezeefde bloem
125 gram suiker
125 gram plantaardige boter, op kamertemperatuur
75 gram amandelmeel
500 gram rabarber
Bereiding:
Doe het lijnzaad met 6 eetlepels water in een kom en laat een paar minuten staan.
Meng de bloem, 50 gram suiker, boter en de helft van het lijnzaadmengsel tot een deeg.
Dan dek je de kom af met een bord of theedoek en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
Na een uur verwarm je de oven voor op 200 graden Celcius.
Meng het amandelmeel met 75 gram suiker en het overige lijnzaadmengsel tot amandelspijs.
Vet een bakblik in en verdeel het deeg over de bodem; met je handen gaat het makkelijkst.
Maak aan de randen van het bakblik een opstaand randje aan het deeg.
Verdeel het amandelspijs over het deeg.
Snijd de rabarber in stukken van 5 centimeter; snijd hoeken van van 45 graden als je het patroon wil maken.
Leg de stukjes rabarber op het spijs; maak een patroon als je wil.
Bak de rabarbertaart in 35 minuten gaar.
Bron: Duurzame Keuzes
Comments