top of page

Quinoa met radijsjes, tuinbonen en roquefort


Ingrediënten

Voor de quinoa-salade:

  • 250 gram quinoa

  • 1 bos radijsjes

  • 200 gram doperwten

  • 200 gram tuinbonen

  • 250 gram pitloze witte druiven

  • rucola

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel wittewijnazijn

  • 2 limoenen, uitgeperst

  • 1 theelepel honing

Voor de garnituur:

  • 100 gram gekruimelde blauwe kaas (roquefort, gorgonzola, Danish blue etc)

  • Handje grofgehakte pecannoten

Bereiding

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Doe ondertussen de bevroren tuinbonen in een koekenpan en laat ontdooien op een laag vuur, wanneer ze bijna ontdooit zijn doe je er de bevroren doperwten bij zodat ze op hetzelfde moment klaar zijn (ontdooit = gaar). Snij de radijsjes in dunne plakjes en snij de druiven doormidden. Gooi de doperwten, de tuinbonen, de radijsjes, de druiven en de rucola in een slakom. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie en wittewijnazijn met het sap van de limoenen en de honing en zorg dat er een egale dressing ontstaat. Meng deze dressing door de groenten in de slakom en voeg vervolgens de afgekoelde quinoa toe, meng opnieuw. Schep de quinoa-salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de gekruimelde blauwe kaas en grofgehakte pecannoten. Je bent klaar om te serveren!


15 weergaven

Comments


bottom of page