Ingrediënten
Voor de quinoa-salade:
250 gram quinoa
1 bos radijsjes
200 gram doperwten
200 gram tuinbonen
250 gram pitloze witte druiven
rucola
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wittewijnazijn
2 limoenen, uitgeperst
1 theelepel honing
Voor de garnituur:
100 gram gekruimelde blauwe kaas (roquefort, gorgonzola, Danish blue etc)
Handje grofgehakte pecannoten
Bereiding
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Doe ondertussen de bevroren tuinbonen in een koekenpan en laat ontdooien op een laag vuur, wanneer ze bijna ontdooit zijn doe je er de bevroren doperwten bij zodat ze op hetzelfde moment klaar zijn (ontdooit = gaar). Snij de radijsjes in dunne plakjes en snij de druiven doormidden. Gooi de doperwten, de tuinbonen, de radijsjes, de druiven en de rucola in een slakom. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie en wittewijnazijn met het sap van de limoenen en de honing en zorg dat er een egale dressing ontstaat. Meng deze dressing door de groenten in de slakom en voeg vervolgens de afgekoelde quinoa toe, meng opnieuw. Schep de quinoa-salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de gekruimelde blauwe kaas en grofgehakte pecannoten. Je bent klaar om te serveren!
Bron: De Hippe Vegetariër
Comments