Ingrediënten
- 500 gram prei, fijngesneden
- 30 gram bakboter
- 250 ml (soya)room
- 4 eieren
- 100 gram geitenkaas
- 50 ml water
- Peper en zout
- Nootmuskaat
- Taartbodem (bladerdeeg of kruimeldeeg, home made of gekocht)
Bereiding
- Smelt de boter in een pan.
- Stoof de prei op een zacht vuur.
- Voeg eventueel het water toe om aanbakken te voorkomen.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
- Als de prei zacht is, van het vuur halen. - Klop de eieren door de (soya)room. Meng er de lichtjes afgekoelde prei door. Kruid indien nodig bij met peper, zout en nootmuskaat. - Brokkel de geitenkaas in stukjes. - Leg het taartdeeg in een taartvorm. Giet het prei-roommengsel over het taartdeeg.
- Verspreid de verbrokkelde geitenkaas er over.
- Bak in een voorverwarmde oven op 190 gedurende 35 – 45 minuten tot de taart mooi gaar en gekleurd is.
Comments