Ingrediënten
- 1 patisson
- 3 paprika's (rood/geel)
- 3 tenen knoflook
- 2 witte uien
- 200 ml geconcentreerde kippenbouillon
- klein bosje chicorei
- olie om te fruiten
- cayennepeper
- zout
- paprikapoeder
- zwarte peper
- water
Bereiding
– Halveer de paprika’s en verwijder zaadjes. – Leg ze met de huidkant naar boven op een vetvrijpapier en plaats ze boven in de oven. – Blaker de huid zwart, neem ze uit de oven en doe ze in een plastic zakje. Laat even rusten en verwijder dan de huid. – Snipper de ui. – Ontdoe de patisson van de zaden en snij ze in stukjes. – Snipper de knoflook. – Verwarm de olie.
– Fruit de ui, knoflook en patisson. – Voeg dan de kippenbouillon erbij. – Vul aan met water tot net onder het niveau van de groenten. – Voeg zout toe. – Breng aan de kook en doe het deksel op de pan. – Laat verder garen tot patisson gaar is. – De laatste 5 min leg je de halve paprika’s bovenop. – Snipper de chicorei en strooi die over de soep. – Maal er wat zwarte peper over. – Deksel weer op de pan en laat 5 min koken. – Dan de massa met de blender/staafmixer pureren: niet te fijn, er mogen nog wel wat stukjes in zitten. - Proef en maak zo nodig op smaak met: cayennepeper, zout, paprikapoeder.
Comments