Ingrediënten:
300 g kippengehakt
2 teentjes knoflook
1 handvol verse kruiden (koriander, dille, peterselie ...)
3 eetlepels rode currypasta
2 lente-uitjes
1 paksoi
3 eetlepels geroosterde sesamolie
1 eetlepel sojasaus
sap van 1⁄2 limoen
sesamzaadjes (voor de afwerking)
Bereiding:
Hak de knoflook en de kruiden fijn. Doe het kippengehakt, de kruiden (houd een beetje opzij voor de afwerking), de knoflook en de currypasta in een kom en kneed alles goed door elkaar. Maak er burgers van.
Kook de paksoi een drietal minuten in gezouten water. Giet het water af en zet de pan weer op het vuur. Voeg de geroosterde sesamolie, de sojasaus en het limoensap toe en laat een tweetal minuten stoven.
Bak ondertussen de kippenburgers een vijftal minuten aan elke kant. Serveer met de fijngehakte lente-uitjes en sesamzaadjes.
Comments