Ingrediënten
- 250 gram groenlof
- 2 peren
- 2 sneetjes peperkoek
- 6 sneetjes camembert
- handvol verse munt, handvol
- verse platte peterselie
- 50 gr hazelnoten (volledig of in stukjes)
- 3 el honing
- 4 el appelazijn
- 50 ml hazelnootolie (of andere notenolie naar keuze)
- peper en zout
Bereiding
- Meng de hazelnootolie, appelazijn en de honing. - Haal de buitenste bladeren van het groenlof. Knip met een schaar de groenlof in stukjes (lijkt mij uit ondervinding het makkelijkste). - Schil de peer en snijd in stukjes of in lange reepjes. - Meng de peer, de munt en de peterselie met het groenlof. - Giet er de dressing over. Voeg er nog peper en zout aan toe. Meng alles goed door elkaar. - Dresseer op een bord of in een kom. - Leg er de sneetjes camembert op. - Kruimel er de peperkoek en de hazelnoten over.
Tips - Vervang de camembert door een stevig schimmelkaas. - Waarom geen mengeling van peer én appel? - Experimenteer met kruiden. Maak bijvoorbeeld ook nog gebruik van verse dille.
Comments