Ingrediënten
2 tl venkelzaad
2 tl komijnzaad
Olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
250 gr couscous
375 ml kokend hete bouillon naar keuze
1 bos groene kruiden (ik gebruik munt, koriander en dille), fijngehakt
2 lente-uitjes, in dunne ringen
5 radijsjes, in stukken
2 handen spinazie, fijngehakt
Peper
Zout
Sap van 1/2 citroen
50 gr feta, verbrokkeld
Handjes geroosterde walnoten, grofgehakt
Bereiding
Rooster de venkel- en het komijnzaad in een droge wok. Haal ze eruit als het begint te geuren. Plet de zaadjes in de vijzel.
Verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit op laag vuur de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de venkel- en komijnzaadjes toe.
Doe de ongekookte couscous in de pan en roer kort door. Schenk de kokende bouillon erbij, tot de couscous onder staat. Draai het vuur uit en leg een deksel op de pan. Laat de couscous zo’n 10 minuten wellen en roer daarna los met een vork.
Meng nu de groene kruiden, radijs, spinazie en lente-ui met de couscous. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en de lekkerste olijfolie die je hebt.
Garneer de groene couscous met geroosterde walnoten en feta.
Bron: Little Spoon
Comments