Ingrediënten
4 courgettes
100 gr gemalen kaas
10 gele kerstomaatjes
olijfolie
peperzout
Voor het gehaktmengsel:
500gr biologisch rundergehakt
1 rode paprika, in blokjes
1 bol mozzarella, in stukjes
1,5tl kippenkruiden
0,5tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
2 el tomatenpuree
peper
zout
Bereiding
Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Hol ze uit met een lepel. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid ze met peper, zout en olijfolie. Plaats de courgettes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Maak ondertussen het gehaktmengsel. Meng in een grote kom alle benodigdheden. Haal de courgettes uit de oven en vul ze op met het mengsel. Bestrooi vervolgens met een laagje gemalen kaas en leg er nog enkele kerstomaatjes bovenop. Plaats de courgettes terug in de oven voor +- 35 minuten tot de kaas mooi goudbruin gesmolten is.
Bron: Njam
Comments