top of page

Gevulde courgette met rundergehakt

Bijgewerkt op: 15 apr.


Ingrediënten

  • 4 courgettes

  • 100 gr gemalen kaas

  • 10 gele kerstomaatjes

  • olijfolie

  • peperzout

  • Voor het gehaktmengsel:

  • 500gr biologisch rundergehakt

  • 1 rode paprika, in blokjes

  • 1 bol mozzarella, in stukjes

  • 1,5tl kippenkruiden

  • 0,5tl cayennepeper

  • 1 tl paprikapoeder

  • 2 el tomatenpuree

  • peper

  • zout

Bereiding

Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Hol ze uit met een lepel. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid ze met peper, zout en olijfolie. Plaats de courgettes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Maak ondertussen het gehaktmengsel. Meng in een grote kom alle benodigdheden. Haal de courgettes uit de oven en vul ze op met het mengsel. Bestrooi vervolgens met een laagje gemalen kaas en leg er nog enkele kerstomaatjes bovenop. Plaats de courgettes terug in de oven voor +- 35 minuten tot de kaas mooi goudbruin gesmolten is.



Bron: Njam

172 weergaven

Comments


bottom of page