Ingrediënten
400 g bloemige aardappelen
100 g gezouten spek
2 courgettes
1 sjalot
2 el gehakte peterselie
2 el broodkruim
100 g ricotta
1/2 dl olijfolie
50 g boter
1 kl tijmblaadjes
peper en zout
Bereiding
Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.
Hak intussen de sjalot en snijd het spek in reepjes.
Snijd de courgettes overlangs in 4 en hol ze, zo goed als kan, leeg.
Stoof de sjalot in een lepel boter, voeg spek en tijm toe.
Giet de aardappelen af en prak fijn met het sjalotmengsel, peterselie, resterende olie en boter, kruid met peper en zout.
Vul er de courgettes mee, dek af met ricotta en strooi er broodkruim over.
Gaar 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.
Bron: Lekker van bij ons
Comments