Ingrediënten
150 g doperwten
125 g zelfrijzende bloem
125 g tarwebloem
zout
250 ml melk
3 eieren
zonnebloemolie
4 lente-uien (fijngesnipperd)
3 el verse kruiden (gehakt, bladpeterselie, salie, bieslook, tijm...)
Bereiding
Blancheer de doperwten 2 minuten in ruim licht gezouten water, laat ze schrikken onder koud stromend water en goed uitlekken in een vergiet.
Vermeng de zelfrijzende bloem en de gewone bloem met een snuifje zout.
Doe er de melk en de eieren bij, en zoveel water als nodig om alles tot een glad beslag te kunnen roeren. Laat 30 minuten rusten.
Verwarm een koffielepel olie in de koekenpan. Schep er een pollepel van het deeg bij.
Laat een beetje stollen. Doe er een portie doperwtjes, fijngesnipperde lente-ui en gehakte tuinkruiden bij.
Bron: Libelle Lekker
Comments