top of page

Biet bourguignon


Ingrediënten:

  • 1 kg rode en gele bietjes

  • 1 pompoen (/worteltjes)

  • 500 gr champignons

  • 2 uien

  • 4 tenen knoflook

  • Olijfolie

  • 3 laurierblaadjes

  • 2 takjes tijm

  • Scheut rode wijn

  • Scheutje honing of ahornsiroop

  • 500 ml groentebouillon

  • 1 el tomatenpuree

  • zout en peper

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de gesneden uien en knoflook toe.

Schil de bieten en snij in grove stukken. Doe ze in de kookpot samen met laurierblaadjes, tijm en zout. Bak 5 minuten al roerend. Snij de pompoen in grove stukken en voeg toe aan de bieten.

Roer de tomatenpuree, ahornsiroop, rode wijn en groentebouillon er bij. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 minuten sudderen.

Snij de champignons doormidden en voeg ze toe aan het gerecht. Kook nog eens 10 minuten.

Proef het stoofpotje en kruid bij naar smaak. Heerlijk met gebakken seitan erbij. Perfect met rijst of patatjes.


Comments


bottom of page