Tomaat

Tomaten zijn afkomstig uit de Andes, waar ze al geruime tijd door Inca’s werden gekweekt toen de Spanjaarden er rond 1500 arriveerden. De bladeren zijn giftig zoals de meeste soorten uit de nachtschadefamielie. 

Op het veld telen we een 30-tal verschillende soorten met allerlei kleuren, vormen en smaken!

  • Trek de tomaat niet van de struik, maar draai de tomaat naar boven zodat het steeltje vanzelf breekt. Indien ze niet vanzelf lostkomt, kan je beter de steel doorknippen met een schaar in plaats van hard te trekken.
  • Wandel voorzichtig tussen de rijen, zodat geen takken afbreken of onrijpe tomaten van de struik vallen. Tomaten komen soms heel makkelijk los als je er tegen komt
  • Pluk volledig rijpe tomaten. Welke tomaten zijn rijp?? Als de tomaat wat zacht begint te worden en mooi gekleurd is, dan is ze rijp. Harde tomaten zijn meestal nog niet rijp.
  • Pluk voorzichtig, zodat geen andere onrijpe tomaten afvallen

daar is geen verdere inspiratie voor nodig denk ik 🙂

Keer terug naar de groentenwijzer Keer terug naar de groentenwijzer Bekijk de recepten met Aardpeer Bekijk de recepten met Aardpeer
X