Rozemarijn

Rozemarijn is een lipbloemige, aromatische struik. Ze is afkomstig uit het middellandse zeegebied en wordt daar naast de keuken ook veel als symbool gebruikt bij speciale gelegenheden.

kleine stukjes afsnijden

  • Om verschillende soorten vlees-, vis- en groentegerechten mee te aromatiseren
  • Door zijn sterke smaak is rozemarijn vooral geschikt voor gerechten met wild en rood vlees, die al een sterke smaak op zich hebben.
  • Als je de takjes in je saus, met je aardappelen of je vlees laat meekoken of -bakken, gaat het kruid zijn aroma afgeven. Die werkwijze is aan te raden aangezien rozemarijn nogal taaie blaadjes heeft die je moeilijk rauw kunt eten.
Keer terug naar de groentenwijzer Keer terug naar de groentenwijzer Bekijk de recepten met Aardpeer Bekijk de recepten met Aardpeer
X
Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

X
Nieuwsbrief