Rabarber

De rabarberplant heeft grote groene bladeren en groen-rode lange stengels. Alleen de stengels kun je eten, de bladeren bevatten giftig zuur. Rabarber wordt vaak tot de groenten gerekend, terwijl we het eerder als fruit verwerken.

De stelen niet afsnijden maar naar beneden buigen en draaien zodat ze afbreken. De bladeren scheur je eraf.

  • Rabarber heeft een friszure smaak. Je kunt de stengels schillen, maar het hoeft niet.
  • Rabarber kan ‘natuur’ gegeten worden, maar door de zure smaak verwerkt men rabarber vaak tot compote, moes en confituur.
  • Rabarber kan ook gekookt worden (met wat suiker bijvoorbeeld) of verwerkt worden in taart of gebak.
  • Je kunt rabarber ook combineren met kruidige gerechten: rabarbermoes is een lekker bijgerecht bij vis en gevogelte.
  • Er kan ook wijn, bier of paté van gemaakt worden.
Keer terug naar de groentenwijzer Keer terug naar de groentenwijzer Bekijk de recepten met Aardpeer Bekijk de recepten met Aardpeer
X
Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

X
Nieuwsbrief