Dragon

Dragon is een kruid dat tot 50 cm hoog kan worden. De blaadjes zijn smal en speervormig en verspreiden een scherpe geur. Verse dragon heeft een bijzonder sterk aroma en een veel fijnere smaak dan gedroogde blaadjes. Dragon staat ook bekend onder de volksnamen ‘drakenkruid’ en ‘slangenkruid’. Deze namen verwijzen naar een oud volksgeloof dat dragon helpt tegen slangenbeten.

blaadjes plukken of steeltjes afsnijden

  • Knijp even een blaadje fijn tussen je vingers…de Dragon heeft een anijsachtige geur en ook eveneens licht deze smaak.
  • Dragon als keukenkruid, heeft een sterke overheersende smaak. Het Dragon kruid moet dan ook met mate worden toegevoegd.
  • Dit kan in soepen, salades, bij vlees, vogel en vismenu’s.
    Dragon wordt veel gebruikt bij inmaak in het zuur.
Keer terug naar de groentewijzer Keer terug naar de groentewijzer
X
Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !

X
Nieuwsbrief