Courgette

  • Komkommerfamilie
  • Het vruchtvlees heeft een milde smaak.
  • Courgette bevat veel vezels, magnesium, vitamine B1 en  vitamine B9 en weinig cal.
  • Maak de vrucht met een mes los van de plant.
  • Courgettes worden jong geplukt: liefst rond de 20 cm
  • Als je de duimnagel gemakkelijk door de schil heen kan duwen is de schil eetbaar en heb je nog knapperige jonge vruchten.
  • De courgette wassen. Schillen is niet nodig,
  • Verwijder evt. het kroontje. Snij ze daarna in blokjes of schijven volgens het gekozen recept.
  • Het vruchtvlees kan worden verwerkt in het vulmengsel.
  • samen met tomaten en aubergines in een zuiderse ratatouille, gevuld met gehakt als gegratineerde ovenschotel, Afwisselend een schijfje courgette en gekookte aardappel bestrooid met gemalen kaas en klontjes boter geeft een eenvoudig ovengerecht.
  • Ook lekkere soepen… en nog veel meer…
Keer terug naar de groentewijzer Keer terug naar de groentewijzer
X
Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief !


X
Nieuwsbrief