Bewaartips groenten

Bewaartips:

* Bladgewassen (bvb. Sla, andijvie, groenlof, chinese kool,…): thuis direct wassen en bewaren in frigo in gesloten kom (7-10 dagen houdbaar). Nog een goede tip van Els: de vejibags, die op de webshop van Kudzu te vinden zijn. De groenten en zak gewoon wat nat maken en zo in de frigo, de bladgroenten blijven dan tot 10 dagen vers.

* Knollen en wortels: niet wassen en proper maken. Thuis bewaren in een emmer met licht vochtige grond op een koele plek (10-20 dagen houdbaar)

* Vruchtgewassen (tomaat, paprika, aubergine, courgette): niet in frigo, dan verliezen ze veel smaak. Gewoon op kamertemperatuur, maar niet te lang laten liggen als ze al rijp zijn

* Pompoen: maanden houdbaar +-15°C

* Aardappelen: compleet donker en zo koel mogelijk, maar geen vorst. Zorg ervoor dat ze verluchting hebben

* Ajuin: donker en koel, goede verluchting nodig

* Zoete aardappel: 10 dagen op 30°C en hoge vochtigheid, daarna maanden bewaarbaar bij +- 15°C

* Suikermaïs: niet bewaarbaar, direct opeten !

* Kolen: in frigo of koude plek buiten (2-3 weken bewaarbaar)

* Tuinkruiden: de takjes vers gesneden bewaren in glas water, zoals snijbloemen

X