top of page

COURGETTE

Beschrijving

Komkommerfamilie 

Het vruchtvlees heeft een milde smaak. 
Courgette bevat veel vezels, magnesium, vitamine B1 en vitamine B9 en weinig calorieën. 

Hoe oogsten? 

Maak de vrucht met een mes los van de plant. 
Courgettes worden jong geplukt: liefst rond de 20 centimeter. 
Als je de duimnagel gemakkelijk door de schil heen kan duwen is de schil eetbaar en heb je nog knapperige jonge vruchten. 

Hoe klaarmaken? 

De courgette wassen. Schillen is niet nodig. 
Verwijder evt. het kroontje. Snij ze daarna in blokjes of schijven volgens het gekozen recept. Het vruchtvlees kan worden verwerkt in het vulmengsel. 
Samen met tomaten en aubergines in een zuiderse ratatouille, gevuld met gehakt als gegratineerde ovenschotel. Afwisselend een schijfje courgette en gekookte aardappel bestrooid met gemalen kaas en klontjes boter geeft een eenvoudig ovengerecht. 
Ook lekkere soepen... en nog veel meer...

Ga terug naar de groentewijzer

> Bekijk onze recepten met courgette

courgette.jpg
bottom of page