13
jan
-
Voorber
-
Koken
-
Klaar in
-
pers
Ingrediënten
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.
Doe water in een kookpot voor de blanc. Klop er de bloem door. Halveer de citroen
en pers het sap bij het water. Leg de citroenschil ook in de kookpot. Breng aan de
kook.
Spoel de schorseneren en schil ze met een dunschiller. Leg ze meteen in de blanc.
TIP
Schorseneren verkleuren zodra je er een mes inzet. Zorg dus dat de blanc in de buurt
staat.
Zet de blanc met de schorseneren op het vuur en laat de groenten garen onder een
deksel.
Verwarm de ovengrill voor.
De kaassaus
Smelt de boter. Roer er de bloem door en laat even drogen.
Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot de saus indikt. Roer er 2/3 van de gemalen
kaas door.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe er het sap van de citroen bij.
Afwerken en serveren
Spoel de schorseneren onder koud water als ze gaar zijn om eventuele
bloemklontertjes weg te halen.
Rol telkens 2 schorseneren in een plakje ham. Leg ze in een ovenschaal.
Giet er de kaassaus over en bestrooi met de resterende kaas.
Laat gratineren onder de grill tot er een bruin korstje op komt.
Giet de aardappelen af en plet ze met een scheutje melk en een klontje boter tot
puree. Roer er een ei door. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Serveer de hamrolletjes met de aardappelpuree.
Voetnoten
-
Opmerkingen van de kok:
-
Editor's bericht: